Beauty

Hot Stone Massage

Hotstone

Kijk, dit zijn zo van die experimenten waar je met plezier naar uit kijkt: Een hot stone massage, ra-zend populair tegenwoordig. Het is goed tegen spierpijn en stress en het bevordert je stofwisseling, zo zegt het internet. Proberen dus!

Ik kom binnen in een piepklein, knalrood kamertje, leuk versierd met boeddhabeelden en kaarsen. Het is er warm en het ruikt er lekker naar olie. Ergens klettert een waterpartijtje en op de achtergrond hoor je zo’n relaxed muziekje.

 

Basaltstenen

De masseuse begint druk te babbelen terwijl ze mijn rug onder handen neemt met aangenaam warme olie. Ze vertelt dat de stenen die ze straks gaat gebruiken ‘basaltstenen’ zijn. Dit is gestold lava, door de eeuwen heen afgekoeld en glad geslepen in de rivier. De stenen worden warm gemaakt en op de gemasseerde lichaamsdelen gelegd, waardoor de warmte en energie van de massage nog wat lekker blijft nagloeien.

Ik krijg een geweldige massage van hoofd tot tenen. De stenen zorgen er inderdaad voor dat ik het heerlijk warm krijg. Ik voel mijn rugwervel stukje voor stukje ontspannen. Daarna is de voorkant aan de beurt. Ik krijg een warme steen in mijn nek gelegd. Wauw, dat is een geweldig gevoel. Ik had al een aantal dagen flink last van mijn nek en direct voel ik de pijn wegtrekken.

Mijn buik wordt lichtjes gemasseerd. “In de navel komen alle zenuwen samen”, legt de masseuse uit. Daarna komen de warme stenen weer. Mijn maag rammelt, maar dat schijnt normaal te zijn.

 

Combi massage

Volgens de masseuse is dit eigenlijk een combinatie van ontspannings- en hot stone massage. Alleen de naam ‘ontspanningsmassage’ heeft ze laten vallen. Vooral mannen hadden een verkeerd idee bij dat woord. “Je wilt niet weten wat ik voor een mails kreeg in die tijd”, zegt ze. Tegenwoordig masseert ze geen mannen meer.

Ontspannings- of hot stone massage. De naam maakt mij niet uit, ik vind het heerlijk. Mijn voeten worden nog wat gemasseerd en dan is de behandeling klaar. Ik heb een heel uur gekregen en toch vloog het voorbij. Ik krijg een glaasje water, zodat de afvalstoffen vlugger wegstromen. Ze waarschuwt al dat ik het komende uur nog vaak moet plassen.
Ik moet inderdaad nog drie keer naar wc. Wat me ook opvalt is dat ik het in een andere ruimte verschrikkelijk koud heb. Net alsof mijn lichaam weer even op normale temperatuur moet komen. Met een kop thee kom ik weer wat terug op aarde.

Opladen
We babbelen nog wat na over die interessante stenen. Blijkbaar bevatten basaltstenen zouten en mineralen die een reinigende werking hebben. Ze geven ook energie. Om te zorgen dat ze die kwaliteiten behouden, worden ze na iedere massage uitgebreid gereinigd. En elke volle maan worden ze ’s nachts bij de vijver gelegd, om op te laden.

“Ik vind dit heerlijk om te doen” zegt de masseuse. “Mijn klanten zijn ook heel tevreden en ontspannen na afloop. Het is alleen zonde dat ik niemand ken die mij ook zo kan masseren. Ik zou zélf af en toe ook wel wat ontspanning kunnen gebruiken!”

De hot stone massage is een echte aanrader, heb je interesse?
Kosten: ik vond op het internet hot stone massages tussen de 40 en 70 euro. Een massage in een beautysalon is doorgaans duurder dan bij iemand thuis. Ik zelf was 25 euro kwijt.
Info: tik ‘hot stone’ massage in op google en je vindt héél veel aanbieders.

Next Post

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Patricia 23 januari 2010 at 22:34

    Ja, ik heb ook mogen genieten..! Het was heerlijk..!

  • Laat een reactie achter