Relaxte sinterklaassfeer in huis

Relaxte sinterklaassfeer in huis

De sint is weer in ons land! Ik vind de sinterklaasperiode heel leuk en gezellig. Van de intocht tot de pepernoten en vooral omdat ik na sinterklaas jarig ben. En als dat feestje voorbij is, dan begint voor mij pas de kerstperiode. Ik heb dus geen kerstboom vóór 5 december in mijn huis. Wel vind ik het leuk om een gezellige sinterklaassfeer te creëren. Kijk je mee?

Voor Sinterklaas vind je niet zoveel interieurspullen en daarnaast word je ook al overspoeld met alle kerstspullen die te vinden zijn. Daarom heb ik me laten inspireren door Pinterest, want daar staan veel leuke ideeën op voor Sinterklaas. Ik laat je zien wat ik allemaal heb staan en waar ik het vandaan heb; wellicht kan ik je inspireren. De meeste spullen heb ik al een tijd in mijn bezit, maar je kunt soortgelijke dingen vast nog wel kopen.

Sint Sfeer Relaxze

Dit gezellige tafereel staat op mijn dressoir. De sint is waarschijnlijk afgeleid door de televisie die ernaast staat dus vandaar dat hij even de andere kant opkijkt. ♥ De poppetjes van Sinterklaas en Piet zijn van de Playmobil. ♥ De huisjes aan de rechterkant zijn van de Xenos. ♥ Het lijstje is van de Action. ♥ Het kaartje in het lijstje is van Mariel. ♥ De grote kaars in huisvorm is van de Hema. ♥ Het zwarte huisje om de kaars is van de Xenos. ♥ De leuke theelichtjes zijn van mijzelf, maar de leuke print eromheen komt van Printcandy. Het is even knippen en plakken, maar dan heb je wel unieke theelichtjes.

Sint Sfeer Relaxze

Ah, is het geen leuk stel? ♥ De handpoppen zijn van de Kruidvat, maar ze waren helaas snel uitverkocht. ♥ De klompjes heb ik gekregen van mijn moeder en zijn al jaren oud. ♥ De wortel is van de Hema en zat in een pakketje met diverse sintfiguren. ♥ De vaas komt van Depot, een Duitse interieurwinkel. Deze heb ik gevuld met een lichtsnoertje op batterijen en bakkers kruidnootjes.

Sint Sfeer Relaxze

Op Pinterest zag ik beplakte of beschreven ramen met huisjes. Dat vond ik er leuk uitzien! Ik kwam deze raamsticker tegen en wist direct dat is ze ook wilde. De raamstickers komen van Lipdus en zijn in diverse maten verkrijgbaar. Ik heb maat S en het past perfect op mijn ramen. Dit geeft zo’n leuk zicht naar buiten als het donker is. Diverse vriendinnen hebben ze na het zien van deze raamstickers ook aangeschaft. De straten worden zo een stuk vrolijker voor de Sint! De raamstickers zijn statisch; dit wil zeggen dat je ze er heel makkelijk afhaalt en ze het jaar daarna opnieuw kan gebruiken.

Sint Sfeer Relaxze

Hmm, bij Sinterklaas hoort natuurlijk heel veel lekkers. Chocolade, pepernoten, schuimpjes…. noem maar op. Aan Sinterklaassnoep is geen gebrek in de winkels. Al dit lekkers moet thuis natuurlijk wel goed bewaard worden en dat doe ik in de pepernotenpot van Blond Amsterdam. Hier heb ik ook de cakeschaal van. Naast cake kan je er natuurlijk ook ander lekkers op leggen. Ook koop ik ieder jaar weer een nieuwe Sinterklaasmok van Blond Amsterdam. Ik ben altijd blij als de Sint weer in het land is en ik dit servies op tafel kan zetten.

Sint Sfeer Relaxze

In een ander hoekje in mijn huis staat dit tafereel gezellig te pronken. ♥ De theelichthouders komen van diverse winkels en heb ik al langer in bezit. ♥ De speculaasplankjes heb ik ook ooit ergens op de kop getikt en vind ik wel gezellig staan. ♥ De stolp is van de Xenos en heeft een ingebouwd lichtsnoertje. Erg handig! ♥ Het setje sint&piet is van Fisher-Price.

Op Pinterest heb ik nog veel meer ideeën opgedaan. Kijk op ons bord voor meer inspiratie. Volgend jaar zal ik zeker de sinterklaassfeer gaan uitbreiden!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a comment

Leave a Reply