Candle Woods – Houtvuur Geurkaarsen

Candle Woods - Houtvuur Geurkaarsen

Niets is zo lekker als de geur van het bos. Nog beter is het als je midden in het bos een heerlijk kampvuur kan houden. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Gelukkig kun je die geur en het gevoel van een kampvuur in huis halen met houtvuur geurkaarsen van Candle Woods. Het bijzondere aan deze kaarsen is dat ze zachtjes knetteren; net als een echt houtvuur. Dat haalde mij helemaal over de streep om deze kaarsen aan te schaffen.

Candle Woods - Houtvuur GeurkaarsenIk kocht deze kaarsen online bij de webshop van Candle Woods voor  €7,95 per stuk. Ze hebben  ongeveer 25 branduren, maar er zijn ook grotere kaarsen te koop in de webshop. Ik kocht twee kaarsen, Cipres & Dennennaald en Ceder & Gebrande Cipres. Ze waren heel snel in huis.

Cipres & Dennennaald

Candle Woods - Houtvuur GeurkaarsenAlsof je midden in het bos staat om een kerstboom uit te zoeken: zo ruikt deze kaars! Als ik mijn ogen sluit, heb ik ook het gevoel dat ik in een bubbelbad met etherische oliën zit. Beide gedachten werken ontspannend. Deze kaars is zonder hem aan te steken al goedgekeurd. Als de kaars aan is, lijkt het alsof ik midden in het bos kan aanschuiven bij een kampvuur.

Ceder & Gebrande Cipres

Candle Woods - Houtvuur GeurkaarsenVuur! Deze kaars ruikt naar vuur en brandend hout. Ik hou heel erg van kampvuren, maar kan er niet vaak van genieten. Met deze kaars in huis lijkt een kampvuur net wat dichterbij. De geur vult trouwens niet je hele huis. Gelukkig, want de geur van kampvuur is zeker lekker, maar de volgende dag gooi ik mijn kleren toch liever in de was. Deze kaars zorgt wel voor de beleving en de geur, maar niet voor de stinkende kleren.

Candle Woods - Houtvuur GeurkaarsenDe kaarsen hebben een breed lont. Dit lont is niet van katoen zoals we gewend zijn met kaarsen, maar er zit een soort hout als lont in het blik. Als je de kaars aansteekt, hoor je inderdaad de lont suizen en knetteren. Niet heel hard, je moet er wel dichtbij staan. Bij de tweede keer is het knetteren beter te horen. Dit geeft de kaars echt iets bijzonders. De vlam is groter dan dat je gewend bent, maar dankzij het bijzondere lont brandt het heel mooi. Alsof je echt bij een kampvuur zit.

Candle Woods - Houtvuur GeurkaarsenDe olie smelt snel en goed en als je hem een tijdje aan hebt gehad, is alle olie vloeibaar geworden. Dit zorgt er ook voor dat de kaars goed opbrandt. Er zijn geen stukjes die worden overgeslagen. Zorg er dan ook voor dat als je kaars aansteekt deze enige tijd kan branden om er optimaal van te genieten.

Ik ben heel blij met deze twee geurkaarsen. Ze zijn wellicht wat prijzig, maar voor de belevenis die het geeft, vind ik ze zeker de moeite waard.

 

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a comment

Leave a Reply