DIY: Papieren bloemenslinger

DIY: Papieren bloemenslinger

Afgelopen januari werd ik 30 (!) jaar en dat wilde ik groots vieren. Ik zocht naar de perfecte uitnodiging en vond eentje met een bloemenpatroon. Toen de uitnodigingen de deur uit waren, hield ik me bezig met de versiering. Natuurlijk moest ook dit in het ‘bloementhema’ zijn, dus ging ik op zoek op Pinterest. Daar vond ik een stappenplan om je eigen papieren slinger te maken. Het kostte wat avondjes knutselen, maar ik ben erg blij met het resultaat. 

DIY: Papieren bloemenslinger

De beschrijving van de bloemenslinger vond ik uiteindelijk op de website van Lia Griffith. Ze heeft handige bestanden gemaakt met daarin de mallen voor de slinger. Let wel op: Je moet hier geld voor betalen. Ik heb de foto’s van het stappenplan goed bestudeerd en zelf de mallen gemaakt. Mijn bloemen bestaan uit zeven lagen. Ik vond het makkelijk om een hele avond de vorm van de bladeren te knippen. Een avond later heb ik ze gekruld met de zijkant van een schaar en ze op elkaar geplakt. 

Ik kocht het papier in een lokaal knutselwinkeltje. Ik wilde graag dik papier met een metallic glans. Gelukkig hadden zij papier om zelf kaarten mee te maken. Ze zijn van het merk Joy! crafts. De bloemen hebben de grootte van het kaartpapier, maar als je grotere vellen koopt, kun je de bloemen vergroten. Houd er wel rekening mee dat je dan meer lagen blaadjes moet knippen. 

DIY: Papieren bloemenslinger Verder raad ik je aan om een lijmpistool te gebruiken. Het papier is behoorlijk dik en door gewone lijm te gebruiken, bleef het in eerste instantie niet goed plakken. 

De ‘takken’ zijn gemaakt van papierdraad: ijzerdraad met bruin papier. Op deze website vind je vergelijkbaar draad. Door deze draad te gebruiken, hoef je niet na te denken over de kleur van de takken én kun je de slinger makkelijker buigen. 

Uiteindelijk hing ik de slinger aan de schouw. De slinger is met visdraad bevestigd aan twee spijkertjes in de muur. 

DIY: Papieren bloemenslinger Ik ben ontzettend blij met het resultaat. De slinger hangt nog steeds, want ik vind het zonde om af te halen. Ik ga hem sowieso bewaren voor een volgend feestje. 

Previous Post

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a comment

Leave a Reply