DIY: Koffiekaarsjes

DIY koffie kaarsjes

De geur van koffie vind ik heerlijk, want het geeft zo’n warm en huiselijk gevoel. De smaak van koffie vind ik daarentegen vreselijk. Ik drink het echt niet. Wakker worden met de geur van verse koffie in huis zit er dan voor mij ook niet in. Om toch een beetje dat gevoel van een vers kopje in huis te krijgen, ging ik aan de slag met een simpele “do it yourself”, namelijk koffiekaarsjes. Zo heb ik toch de geur van koffie dichtbij!

Wat heb je nodig?

  • Koffiebonen
  • Lege theelichthouders
  • Theelichtjes

DIY koffie kaarsjesIk gebruikte de koffiebonen van Douwe Egberts. De theelichthouders zijn van de Ikea. Dit waren oude geurkaarsen. Voor de theelichtjes gebruikte ik de theelichtjes met de geur van vanille.

1, 2, 3 en klaar!

DIY koffie kaarsjesVul de theelichthouders met de koffiebonen, net niet tot aan het randjes. Druk dan de theelichtjes in het midden van de koffiebonen. Zorg dat de koffiebonnen niet in directe contact komen met de wax van de theelichtjes. En dan is het heel simpel: aansteken maar.

DIY koffie kaarsjesDe geur is heel subtiel, maar je ruikt hem zeker. Vooral als de wax van de kaarsjes gesmolten is en het ijzertje er om heen goed heet is. Door de hitte worden de koffiebonen warm en geven ze een geur af. Als de kaarsjes uit zijn gebrand, kan je de koffiebonen nog makkelijk hergebruiken. Schud wel even alle bonen door elkaar!

DIY koffie kaarsjesZo haal je toch de heerlijke geur van koffie in huis!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

1 Comment

  • Reply Nicole

    Ik ben gek op koffie, en ook op de geur.. Dit ga ik eens proberen bij het zondag ochtend ontbijt..

    4 april 2017 at 19:42
  • Leave a Reply