Landal Villapark Livingstone – 6-persoonsvilla 6DL

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL

Tijd voor ontspanning, dus tijd voor een weekendje weg! Even lekker uitwaaien aan zee, het hoofd leeg maken en veel gezelligheid. Een goed motto voor een weekendje weg wat redelijk spontaan was besloten met vriendinnen. We zochten wel naar een accommodatie dat voldeed aan al onze eisen. We wilden luxe genieten en zochten een huisje met een bad, open haard en een sauna. Al snel vonden we een 6-persoonsvilla in luxe uitvoering bij Landal Villapark Livingstone.

Landal Villapark Livingstone

Het park ligt op het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland. In Burgh-Haamstede om precies te zijn. Een dorp vlak bij de zee dat vol staat met vakantiebungalows. In het dorp ligt ook Grand Hotel Ter Duin. Hier was ik 3 jaar geleden met Janneke al eens geweest. Dus ik wist precies waar we moesten zijn.

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL Het park bestaat in totaal uit 4 Landal parken die tegen elkaar aan liggen. Dit is een beetje verwarrend, maar ieder park heeft zijn eigen unieke elementen. Qua activiteiten waren er niet zoveel bijzonderheden. Er is bijvoorbeeld geen zwembad, maar dat komt omdat je de zee lekker dicht bij hebt. Wel is er een indoorspeelparadijs en een bowlingbaan.

De villa – Nr. 31

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL Bij aankomst kwamen we er al snel achter dat onze villa aan een klein meertje lag. De eendjes en de meeuwen dobberen hier vrolijk rond. Je keek niet bij de buren op het bord,  maar had redelijk wat vrij uitzicht vanaf het terras. Dit verraste ons al direct, want niet alle villa’s liggen aan het meertje. We hadden dus geluk.

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL De villa bestond uit 2 verdiepingen. Op de begane grond lag een grote badkamer met bubbelbad, luxe douchecabine en een dubbele wastafel. Het zag er zeer mooi en verzorgd uit. Ook bevond zich hier een grote slaapkamer met een enorme kastenwand. De woonkamer was L-vormig en voorzien van een luxe keuken voorzien van alle gemakken. Vaak is een keuken niet zo heel compleet en mis je toch wel wat essentiële dingen, maar hier was alles voorzien. De zithoek vonden we een beetje apart opgesteld, de televisie en de haard stonden een beetje er buiten. Je kon er niet heel gezellig om heen gaan zitten met zijn allen. Dit kan je natuurlijk wel oplossen door even wat stoelen te draaien. Op de gang was nog een apart toilet en een hok met spullen voor buiten en een wasmachine en droger. Dus als we de was wilde doen, dan was dit mogelijk!

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL Op de bovenverdieping troffen we een tweede badkamer aan met toilet, douche en wastafel. Er waren ook nog 2 slaapkamers. Eén daarvan was voorzien van een houten sauna en de andere had een extra tv en zonnebank.

We vonden het huisje echt geslaagd en hebben er goed kunnen vertoeven. De open haard ging iedere avond aan en we hebben ook genoten van de sauna en het bubbelbad. Echt even heerlijk ontspannen! Bovendien is Zeeland een favoriete vakantiebestemming voor veel mensen!

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL De prijs voor een villa begint vanaf 25o euro voor een weekend. Ga je in het hoogseizoen, dan is de prijs een stuk hoger. Houd hier dus rekening mee. Voor 10 euro kon je een wificode voor in het huisje kopen. Hier kon je dan diverse apparaten op aansluiten. Die tien euro vonden we wel wat aan de hoge kant.

In de omgeving

We zijn in februari weggeweest en dit is buiten het toeristenseizoen. Het was lekker rustig op de stranden, maar heel veel toeristische attracties en strandtenten waren gesloten. Hier moet je rekening mee houden.

De Albert Heijn ligt op 5 minuten van het park. Deze heeft ruime openingstijden en een groot assortiment.

Wat ik kan aanraden om te doen in de directe omgeving zijn de volgende activiteiten/bezienswaardigheden:

  • Vuurtoren Westerlicht. De beroemde toren van het 250 gulden briefje! Leuk om in de avond te gaan bekijken vanuit de duinen.
  • Plompetoren. Deze toren heeft ons echt verrast en is het bezoeken echt waard. Het is niet groot, maar het uitzicht is geweldig.
  • Strandrestaurant Our Seaside in Renesse. Heerlijk om met een warme chocomel uit te rusten na een strandwandeling.
  • Oosterscheldekering. Parkeer bij het Topshuis en je kan het indrukwekkende bouwwerk goed bekijken.
  • En natuurlijk de stranden bezoeken, die vind je genoeg in de omgeving en hoef je niet ver voor te rijden!

Landal Villapark Livingstone - 6 persoonsvilla 6DL (9)Ik heb genoten van een dit heerlijk weekendje weg en hoop snel weer een bezoekje aan Zeeland te kunnen doen!

Foto’s van het park en het huis komen van de Landal site. De foto’s van de zee en de zeester heb ik zelf gemaakt. 
Previous Post

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a comment

Leave a Reply