#

vakantie

Amerikaanse zomervakanties

Een vakantie of vakantie is een tijdsperiode die een dag, een week, een maand of zelfs een jaar kan duren. Het kan ook een reeks vakanties zijn, zoals een familievakantie of een samenzijn met vrienden en familie. Over het algemeen nemen mensen vakantie tijdens specifieke vakantieperiodes, hetzij tijdens een groot religieus feest, zoals Kerstmis of Chanoeka, of tijdens de zomervakantie. Er zijn ook andere feestdagen, zoals Valentijnsdag en Pasen, hoewel dit zeer kortdurende feestdagen zijn. Vakanties worden meestal doorgebracht met familie of vrienden.

travel

Vakanties zijn al lang het moment voor gezelligheid en ontspanning. In de VS is het gebruikelijk geworden om na het Thanksgiving-diner dankzeggingen te doen aan de naasten. In vele delen van de wereld, zoals in Engeland en het VK, en ook in een groot deel van Noord-Amerika, Canada en Australië, is Thanksgiving het antwoord op de "slachting van de mensheid" die plaatsvond ten tijde van de Zwarte Dood. Veel mensen, in deze delen van de wereld, nemen nog steeds deel aan het proces van dankzegging. Reizen op feestdagen is geen uitzondering; als je een uitgebreide familie of vrienden in de buurt hebt wonen, zullen je vakanties naar hun plaatsen gedenkwaardig en de moeite waard blijken te zijn.

De "Thanksgiving"-feestdag in Amerika herdenkt niet het verlies van levens tijdens de Grote Depressie, maar eerder de overvloed aan voedsel dankzij het Amerikaanse landbouwsysteem, en de relatief hoge levensverwachting van de Amerikanen in het algemeen. De meeste Amerikanen vinden het plannen en voorbereiden van vakanties nogal vervelend, maar zij moeten het doen, want als Amerikanen hun reizen niet goed plannen, zullen zij nooit kunnen genieten van de bezienswaardigheden, de smaken en de sfeer van de landen van bestemming. De beste tijd van het jaar voor Amerikaanse zomervakanties, volgens recente statistieken, zijn de maanden mei en juni, met de moeilijkste tijd van het jaar voor Amerikanen in die periode de maand oktober.

Sources for this article: