#

vakantie

relaxation

Relaxatie in de klinische psychologie

Relaxatie in de klinische psychologie is de toestand van een organisme waarin er geen actieve opwinding is die kan voortkomen uit emotionele bronnen zoals angst, woede of bezorgdheid. Ontspanning in psychologische beoordeling is gerelateerd aan ontspanning in de toestand. Volgens Oxford Dictionaries is ontspanning bij psychologische beoordeling "de toestand van met weinig inspanning in rust zijn". In medische termen is ontspanning een toestand van lichamelijke ontspanning. In feite melden veel mensen in de Verenigde Staten tegenwoordig dat zij zelden denken aan ontspannen zijn, maar in plaats daarvan liever wakker en alert zijn.

Er zijn veel fysiologische factoren die verband houden met ontspanning. Een van de belangrijkste fysiologische veranderingen die ontspanning bevorderen is een verlaging van de hartslag en de ademhaling. Zoals hierboven vermeld, is ontspanning bij psychologische beoordeling gerelateerd aan toestandsontspanning. Een verhoging van de hartslag en de ademhaling zijn twee belangrijke componenten van angst en stress, en chronische stress wordt in verband gebracht met de ontwikkeling van coronaire hartziekte.

Progressieve spierontspanningsoefeningen blijken nuttig te zijn bij het verlichten van stress en het bieden van ontspanning. Progressieve spierontspanning is de toepassing van ontspanningstechnieken op specifieke spiergroepen. De meest voorkomende van deze oefeningen zijn: zachte stretching, die wordt gebruikt bij chronische spierpijn, bracing, die wordt gebruikt om geblesseerde of zwakke spieren te behandelen, en uitwendig toegepaste massage. Elk van deze oefeningen heeft een lichamelijk en geestelijk ontspannend effect. Deze specifieke soorten oefeningen zijn bijzonder nuttig bij het verminderen van spanning.

Sources for this article: